Reglement for STAG Fotballcup

1. Spillebanen og utstyr

Kampene spilles utendørs på kunstgress og innendørs på håndballbane. Bruk av leggbeskyttere er    påbudt. Farlige/skarpe gjenstander skal fjernes (smykker, klokker osv.).

2. Antall spillere

Det spilles med det antall spillere som benyttes i årsklassen i vanlig seriespill, for 6-7 år benyttes    3  mot 3,  for  8-9 år 5 mot 5, for 10- 11  år 7 mot 7 og 12 år 9 mot 9. Det er ingen begrensninger    på antall benyttede spiller per kamp. En spiller kan ikke brukes på flere lag uten tillatelse fra sekretariatet.

Det benyttes ikke målvakt i klassene 6 og 7 år.

3. Spilletid og antall kamper

I klassene 6 og 7 år spilles det én omgang på 10 minutter. I klassene 8 og 12  år spilles det én omgang på 20 minutter. Det er ikke sidebytte i noen kamper.

Hver lag spiller 5 kamper for 6 og 7 år, 3 kamper for 8 – 12 år. Alle kampene spilles ferdig innenfor en tidsramme på ca. 3-4 timer

4. Draktlikhet

Laget som står oppført først i kampoppsettet er hjemmelag. Ved draktlikhet skal det laget som står oppført som bortelag stille i overtrekks drakter.  Sørg for å skifte i god tid slik at forsinkelser unngås.

5. Kampens begynnelse

Hjemmelaget tar avspark. De andre spillerne må være på  egen banehalvdel og minst  5 meter unna ballen. Mål kan ikke gjøres direkte fra avspark.

6. Utspill fra målvakt

Målvakt kan kaste eller sparke ballen, men aldri over midtstreken. Dersom dette skjer dømmes direkte frispark til motstanderlaget. Frisparket tas fra  midtstreken. Etter målspark kan målvakt ikke berøre ballen på ny før den har vært berørt av en annen spiller. Det er ingen målspark i klassene 6 og 7 år.

7. Frispark og hjørnespark

Tilbakespill til målvakt er ikke tillatt og det dømmes frispark fra midtstreken til motstanderlaget.

Motspiller skal være minst 3 meter fra ballen i 6- og 7-årsklassen ved frispark og hjørnespark, og minst 5 meter fra ballen fra og med 8-årsklassen. Det er ingen hjørnespark og alle frispark er indirekte i klassene 6 og 7 år.

8. Straffespark

Det dømmes ikke straffespark i klassene 6 og 7 år. I klassene 8 og 9 år tas straffesparket 6 meter fra mållinjen og i klassene 10-12 år tas straffesparket 8 meter fra mållinjen.

9. Pressfrisone

I 8- og 9-årsklassen er det pressfrisone til midtstreken og i klassene 10-12 år er den pressfrie  sonen    til midt på mostanders banehalvdel. Det benyttes ikke pressfrisone i klassene 6 og 7 år.

10. 4 måls ledelse

Dersom et lag leder med 4 mål eller mer kan motstanderlaget sette inn en ekstra spiller. Når ledelsen reduseres til 2 mål må den ekstra spilleren tas av banen.

11. Jury

Turneringen har en egen jury til behandling av protester og brudd på Breddereglementet, turneringsreglementet og de øvrige regler som gjelder NFF sine konkurranser. Alle henvendelser gjøres til sekretariat.

Det vil bli oppnevnt en jury bestående av 3 medlemmer av turneringen: 1 fra arrangøren og 2 fra deltakende klubber. Juryleder er Ronny Andersen. Alle henvendelser gjøres til sekretariat.

12.Protest

Protest må være skriftlig, undertegnet av lagleder og leveres til sekretariatet senest 15 minutter etter kampens slutt. Protestgebyr på kr 400,- må også innbetales parallelt. Gebyret tilbakebetales dersom protesten tas til følge. Sekretariatets avgjørelse er endelig og kan ikke ankes.

13. Premiering

Det er deltakerpremier til alle spillere. Laget vil få sine premier når de er ferdig med sin siste kamp. Denne foregår på engen fast plass.

For øvrig gjelder NFFs regler for barnefotball.